top of page

WECin Historiaa

WEC International on alusta asti ollut edelläkävijä lähetystyössä. Työntekijämme ovat aina kertoneet sanomaa Jeesuksesta yli kieli- ja kulttuurirajojen, mutta etenkin siellä, missä Häntä ei aikaisemmin ole tunnettu.

 

WECin perustaja englantilainen Charles Thomas Studd oli entinen kriketinpelaaja, joka uskoontulonsa jälkeen lähti Herran työhön Kiinaan ja lntiaan. Vuonna 1913 hän tunsi Jumalan kutsuvan häntä aivan uudenlaiseen lähetystehtävään. Studd oli silloin jo 53-vuotias sairaalloinen mies, mutta täynnä palavaa intoa hän lahti viemään evankeliuminsanomaa Afrikan sydämeen. Matkan aikana Jumala ilmoitti, ettei matka ollut pelkästään Afrikkaa, vaan koko maailmaa varten.


Jumala piti lupauksensa. Hän teki yhden miehen näennäisesti järjettömästä lähetysseikkailusta järjestön, joka on sittemmin koskettanut miljoonien ihmisten elämää. Ennen Studdin kuolemaa WEC oli jo lähettänyt työntekijöitä Keski- ja Länsi-Afrikkaan, Amazonin alueelle, Lähi-itään ja Himalajalle. Vuosien myötä järjestöllä on ollut monia haasteita, mutta aina on avautunut uusia mahdollisuuksia ja työ on koko ajan laajentunut. WECin lähetystyön ensisijainen päämäärä on kertoa evankeliumia Jeesuksesta etenkin niiden kansojen keskuudessa, jotka eivät sitä vielä ole kuulleet.

 

Etelä-Amerikasta ja Kaukoidästä kotoisinolevien lähettien määrä ylittää nykyään länsimaalaisten
lukumäärän. WECin toisen vuosisadan alettua sen kansainvälisten asioiden toimisto siirtyi Britanniasta Singaporeen.

bottom of page