top of page

WEC maailmalla

WECin yli  1 800 työntekijää tekee työtä 90 maassa. Monikulttuurinen ja tunnustustenvälinen järjestömme on toiminut jo yli 100 vuotta. Työmme tarkoitus on kaikkina aikoina ollut korottaa ja ylistää pyhää Jumalaa. Vuosien myötä lähetystyö on kuitenkin muuttunut valtavasti. Se ei enää ole paikasta riippuvainen ja tekninen kehitys avaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Työhön liittyy nykyisin myös uudenlaisia kielet ja kulttuurit ylittäviä ulottuvuuksia. Toimintamme painopiste vaihtelee hyvin paljon sen mukaan, mitä kentällä työskentelevät kokevat Jumalan haluavan heidän tekevän. Pääasialliset toiminta-alueemme ovat:

Aasia: Seurakuntien määrä Aasiassa on kasvanut räjähdysmäisesti. Korealais- ja kiinalaistaustaisten uskovien määrä WECissä kasvaa jatkuvasti. Aasiassa on kuitenkin maita, jonne evankeliumi ei vielä ole levinnyt. WECin monikulttuuriset tiimit raivaavat tietä Jumalan evankeliumille myös näillä usein vaikeasti saavutettavilla alueilla.

 

Eurooppa: Reformaation ja modernin lähetystyön syntysijoilla Euroopassa ei enää tunneta Jeesusta ja yhteiskunta on maallistunut. Seurakuntien istutustyötä sekä muuta palvelutyötä tehdään Albaniassa, Belgiassa, Britanniassa, Bulgariassa, Espanjassa, lrlannissa, ltaliassa, Kreikassa, Portugalissa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä ja Tšekissä.

 

Lähi-itä: Työ jatkuu lukuisten Lähi-idän kansojen keskuudessa. Monessa maassa lähetystyöhön kuitenkin suhtaudutaan kielteisesti ja siksi lähetit toimivat erilaisissa ammateissa tehden sitä kautta Jumalaa tunnetuksi.

 

Afrikka: WEC työskentelee nuorten kasvavien kansallisten seurakuntien rinnalla Burkina Fasossa, Gambiassa, Ghanassa, Guineassa, Guinea-Bissaussa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Norsunluurannikolla, Päiväntasaajan Guineassa, Senegalissa, Tšadissa sekä useassa Pohjois-Afrikan maassa.

 

Tyynenmeren alue: Tälle alueelle on jo perustettu monia seurakuntia ja siksi WEC on aktiivisesti mukana innoittamassa ja kouluttamassa paikallisia ihmisiä lähetystyöhön. Lisäksi WECin lähetit tekevät seurakunnanistutustyötä usean saavuttamattoman kansan parissa.

 

Latinalainen Amerikka: Täällä lähetystyöntekijät eivät enää istuta uusia seurakuntia, vaan he toimivat etenkin kouluttajina. WEC jatkaa palvelutyötä Brasiliassa, El Salvadorissa, Kolumbiassa, Meksikossa ja Venezuelassa.

 

WECin lähetyskeskukset: Tällä hetkellä WECillä on 20 lähetyskeskusta eri puolilla maailmaa ja ne rekrytoivat, kouluttavat sekä lähettävät työntekijöitä yhteistyössä seurakuntien kanssa. Keskukset ovat Alankomaissa, Australiassa, Brasiliassa, Britanniassa, Etelä-Afrikassa, Fidzillä, Hong Kongissa, Indonesiassa, Italiassa, Kanadassa, Koreassa, Meksikossa, Ranskassa, Saksassa, Singaporessa, Suomessa, Sveitsissä, Uudessa-Seelannissa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa.

bottom of page